Kiev Live: Het plaatje klopt bij Spanje.

Manel Navarro nam ons tijdens zijn eerste repetitie naar het Spaanse strand. Echter hadden we een slechte vliegtuigvlucht achter de rug, want echt genoten hadden we niet. Vandaag krijgt hij tijdens zijn tweede repetitie een nieuwe kans. Kan de jonge zanger uit Sabadell onze mening laten herzien? Toegegeven: op veel steun kon hij niet rekenen. De Spaanse fans, van nature zeer temperamentvol - hebben hem sinds zijn selectie in februari quasi geen steun gegeven omwille van een schandaal in de nationale finale. We geven hem nog een eerlijke kans om ons te overtuigen.

De Spaanse kandidaat stond in dezelfde outfit als tijdens de eerste repetitie: strandhemdje met jeansbroek en gitaar. Ook de act en de setting zijn helemaal hetzelfde. De zang was Manel was meer dan behoorlijk en het plaatje klopt wel bij Spanje dit jaar. Maar het is niet omdat het plaatje klopt dat het ineens een winnaar is. Nee, dat niet. De Spaanse delegatie was met veel man in de zaal, dus er volgde ook een groter applaus dan bij Oekraïne, maar niet groter als Italië.

Voorspelling? Spanje gaat het niet goed doen denken we, maar de laatste plaats die vele fans voorspellen voor de Spanjaard, zien we ook niet gebeuren. Ergens einde top 20 denken wij. Hopelijk kan de vernieuwde nationale selectie van volgend jaar ("Operación Triunfo keert terug in 2018 als Spaanse selectie.") Spanje weer naar een succes brengen op het festival.Meer informatie over de inzending van Spanje dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen vrijdag stond Manel Navarro voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.