Eurovisão 2018 [15]: Australië ook in Lissabon van de partij.

Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar "Eurovisão 2018".

Het Aziatische continent krijg binnenkort dan wel zijn eigen Eurovisie Songfestival, maar toch mag Australië blijven meedoen aan de Europese editie. Althans toch in 2018. De EBU en omroep SBS bevestigden op donderdag dat het land aan de andere kant van de aardbol zijn vierde kandidaat mag afvaardigen.

In Zweden is de eerste kandidaat van Melodifestivalen 2018 bekend. Zanger Stiko Per Larsson won dit weekend de radiocompetitie P4 Nästa. Daarnaast beloonde de jury hem ook met het allereerste ticket van Melodifestivalen. 27 andere artiesten zullen in één van de komende maanden bekend worden gemaakt.

Naast Australië heeft ook Oekraïne zijn komst naar Lissabon officieel gemaakt. Dit zijn alle landen die alvast zullen deelnemen volgend jaar. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.