Vandaag start Songfestivalseizoen 2017-2018.

Vrijdag 1 september 2017. 1,2 miljoen kinderen in Vlaanderen gaan vandaag voor het eerst na een lange zomervakantie terug naar de schoolbanken en in de wereld van Eurovisie is het de officiele start van het nieuwe seizoen. Elke liedje dat vanaf vandaag voor het eerst te horen is, kan een lied worden dat binnen negen baanden op het Eurovisie Songfestival 2018 te horen is. Verschillende landen hebben al inschrijvingen al open gezet en in menig omroepgebouw lopen de voorbereidingen.

In 2018 is de VRT verantwoordelijk voor de zestigste Belgische kandidatuur op het festival. De verwachtingen liggen hoog na drie top 10-noteringen, waaronder twee keer een vierde positie. Velen dromen (en verwachten) snel een tweede Belgische overwinning. Wie de VRT uit zijn hoed kan toveren, weten we binnenkort.

Het Eurovisie Songfestival 2018 gaat door op dinsdag 8 mei met de eerste halve finale, donderdag 10 mei met de tweede halve finale en zaterdag 12 mei met de grote finale. Plaats van gebeuren is de MEO Arena in Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.